Naklada Val

U pripremi još jedno izdanje

Stotinu godina od D'Annunzijeve okupacije Rijeke

WORK IN PROGRESS... Stotinu godina od krvavih zbivanja koja su se odigravala na riječkim ulicama 1919. i 1920. prilikom uspostave prve prototipske fašističke države u svijetu prilika su za još jednu knjigu, autorice dr.sc. Tee Perinčić, više kustosice Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka. (radna naslovnica, radni naslov).

Mønnesland glavna zvijezda pulskog sajma

25. jubilarni Sa(n)jam knjige u Istri

Norveški akademik i slavist Svein Mønnesland i njegova hit-knjiga ISTRA I KVARNER OČIMA STRANACA (Istria and Kvarner Through Foreign Eyes) bit će jedna od glavnih atrakcija jubilarnog 25. Sa(n)jam knjige u Istri od 5. do 15. prosinca 2019. Izdavač je Sypress Forlag, a distributer Naklada Val.
Sanjam knjige u Puli ove godine posvećeg je temi vlastitog Grada.

Novo u Knjižari Val

Monografija o graditelju Opatije Carlu Seidlu

Arhitekt Carl Seidl – Opus na Opatijskoj rivijeri nova je knjiga povjesničara umjetnosti Berislava Valušeka.
Ova raskošna monografija na 400 stranica iscrpno obrađuje djelo arhitekta koji je na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće projektirao mnoge značajne objekte u Opatiji (vile, hotele, lječilišta, upravne i sakralne zgrade), u vrijeme kad je Opatija postajala važno turističko odredište, „mali Beč na moru“ i kad se stvarao njezin prepoznatljiv arhitektonski identitet.

Blago Jadrana na talijanskom

U pripremi I tesori dell'Adriatico

Radovi pri kraju... Konačno, Blago Jadrana i u talijanskom izdanju. U pripremi je knjiga koju smo čekali nekoliko godina.
Work in progress... Finally, Treasure of the Croatian Adriatic, in italian edition.
Lavori in corso ... Infine, I Tesori dell'Adriatico croato, in edizione italiana.

 

Novo u Knjižari Val

DALMACIJA OČIMA STRANACA - Dalmatia through foreign eyes

Knjiga „Dalmacija očima stranaca“ norveškog akademika i prijatelja Hrvatske Sveina Monneslanda tiskana je dvojezično (hrvatski i engleski) i obuhvaća gotovo 800 godina prošlosti Dalmacije (između 1154. i 1925.).

Stranice