GDJE PERUN SPAVA u riječkoj Gradskoj vijećnici

Predstavljanje hit knjige Dragana Ogurlića i Voje Radoičića u petak 14.06. u 12 sati

HIT KNJIGA Dragana Ogurlića i Voje Radoičića ˝GDJE PERUN SPAVA (jadranske legende)¨ u izdanju Naklade Val bit će predstavljena povodom Dana Sv. Vida u petak, 14. lipnja 2019. u 12:00 sati u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke, Korzo 16. O knjizi će govoriti prof.dr.sc. Nikola Petković, a tekstove čitati nacionalna prvakinja hrvatske drame HNK I. pl. Zajca Olivera Baljak. Ulaz je slobodan.
Knjiga „Gdje Perun spava“ (jadranske legende) literarni su zapisi slijedom istraživanja legendi, predaja, pripovijesti, povijesnih kontroverzi i manje poznatih činjenica vezanih uz jadransku obalu i otoke te na popularan način obrađuju legende istočnog dijela Jadrana od Savudrije do Boke kotorske.
Legendama, predajama i pričama istočnoga, hrvatskog dijela Jadrana autor je u ovoj knjizi nastojao dati, koliko je moguće, utemeljen povijesni, zemljopisni, etnološki i socijalni okvir. Priče su ilustrirane nadahnutim, vedrim tonovima hrvatskog i riječkog likovnog barda Vjekoslava Voje Radoičića koji je radeći na knjizi uživao u svakom potezu pera. Neka i ova knjiga bude živo sjećanje na njegov doprinos hrvatskoj kulturi i umjetnosti.