Knjižare otvoriti u skladu sa zdravstvenim propisima

Ni ponovno otvaranje neće moći ni na koji način ublažiti svu štetu koja je prisilnim zatvaranjem donijela nakladnicima i knjižarima ali smeta pasivnost Ministarstva kulture RH

U pojedinim talijanskim regijama danas otvaraju knjižare. To su, pored specijaliziranih trgovina za dječju robu, prva prodajna mjesta koja se otvaraju u vrijeme korone, s objašnjenjem da "čine dobro za dušu u ovim teškim vremenima".
Paolo Ambrosini, predsjednik Talijanskog udruženja knjižara u posljednjih nekoliko dana intervenirao je više puta u medijima kako bi pojasnio položaj velikog dijela knjižara čija ponovna otvaranja smatra pozitivnim. U razgovoru za Rai News 24 izjavio je da se radi sve "kako bi se omogućilo otvaranje svih knjižarskih prostora u potpunosti u skladu sa zdravstvenim propisima za zaštitu suradnika i kupaca", kao što je već slučaj s ljekarnicima, novinama, duhanskim trgovcima i operaterima distribucije hrane. Ni ponovno otvaranje ipak neće moći ni na koji način ublažiti svu štetu koja je prisilnim zatvaranjem donijela nakladnicima i knjižarima, a koja iznose "25 milijuna eura u samo mjesec dana".
Je li netko spomenuo Ministarstvo kulture RH? Runjaninova?